Ιατρική ιστοσελίδα - Γιατί την χρειάζεται κάθε ιατρείο ή κλινική

Περιεχόμενα άρθρου
- Τι ειναι μια ιατρική ιστοσελίδα
- Τι χρειάζεται για την κατασκευή της
- Γιατί κάθε γιατρός (αλλά και κάθε κλινική) πρέπει να έχει ιστοσελίδα
- Ποια θα πρέπει να είναι τα βασικά χαρακτηριστικά μίας ιατρικής ιστοσελίδας
- Πόσο συχνά ή κάθε πότε πρέπει να ανανεώνεται το περιεχόμενο μίας ιατρικής ιστοσελίδας
- Γιατί να επιλέξετε την DevFlavor για τη δημιουργία της ιατρικής σας ιστοσελίδας
Τι ειναι μια ιατρική ιστοσελίδα
Ιατρική ιστοσελίδα είναι μία ιστοσελίδα στην οποία κυρίως παρουσιάζεται περιεχόμενο σχετικό με ασθένειες, θεραπείες, μεθόδους πρόληψης κ.λ.π.
Επίσης καλό είναι να παρουσιάζεται το ιατρείο ή η κλινική, ο εξοπλισμός που υπάρχει, το βιογραφικό του γιατρού ή των γιατρών, το κόστος των υπηρεσιών που παρέχονται και να παρουσιάζονται τα στοιχεία επικοινωνίας.
Το περιεχόμενο μίας ιατρικής ιστοσελίδας πρέπει να κάνει τους ασθενείς να πειστούν για το κύρος ενός γιατρού ή μίας κλινικής και να τους κάνει να νιώσουν ασφάλεια ώστε να εμπιστευτούν τις ιατρικές υπηρεσίες που παρέχονται.
Σε μία ιατρική ιστοσελίδα θα πρέπει να αναλύονται όλα εκτενώς σε δική τους σελίδα (όπως οι υπηρεσίες που παρέχονται) και όχι απλά να αναφέρονται επιγραμματικά.
Οι ασθενείς ψάχνουν συνεχώς στις μηχανές αναζήτησης και στις ιστοσελίδες που βρίσκουν εκεί. Αυτό που θέλουν να βρουν είναι πληροφορίες που θα τους λύσουν τα προβλήματα υγείας.
Οι πληροφορίες θα πρέπει να αναλύονται εκτενώς, σε απλή γλώσσα, ώστε ο ασθενής να μπορεί να βγάλει εύκολα τα συμπεράσματά του.
Μία καλή ανάλυση θα κάνει έναν ασθενή να νιώσει ασφάλεια και να εμπιστευτεί ένα γιατρό ή μια κλινική.
Είστε έτοιμοι για τη δική σας ιατρική ιστοσελίδα; Μπορείτε να μας ρωτήσετε το οτιδήποτε.
Τι χρειάζεται για την κατασκευή μίας ιατρικής ιστοσελίδας
Όπως και για κάθε ιστοσελίδα χρειάζεται να βρείτε το κατάλληλο domain name, να δημιουργήσετε ένα email που θα περιλαμβάνει το domain name σας (εκτός και αν θα χρησιμοποιείτε ένα απλό gmail, κάτι που δεν είναι τόσο επαγγελματικό), να δημιουργήσετε το λογότυπο σας και να βρείτε την κατάλληλη χρωματική παλέτα που θα χρησιμοποιηθεί. Τα τεχνικά θέματα δε χρειάζεται να σας απασχολούν καθώς θα τα αναλάβει ο προγραμματιστής σας.
Θα πρέπει να έχετε ετοιμάσει το κείμενο (αλλά και κάθε πληροφορία) που θα ανέβει σε κάθε σελίδα σας, μαζί με το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό ή και βίντεο. Θα σας προτείναμε το φωτογραφικό υλικό να είναι δικό σας (το ίδιο και για τα βίντεο), δηλαδή από τον χώρο σας, από τον εξοπλισμό σας, από τη δουλειά σας. Το φωτογραφικό υλικό, το λογότυπο και η χρωματική παλέτα θα πρέπει να ταιριάζουν.
Το περιεχόμενό σας ενδέχεται να περάσει από κάποια επεξεργασία πριν ανέβει στην ιστοσελίδα. Αυτή η επεξεργασία θα αφορά το μέγεθος των φωτογραφιών (μπορεί να γίνει και μετατροπή τους σε webp), την εισαγωγή των κατάλληλων επικεφαλίδων κ.λ.π.
Ένα βασικό χαρακτηριστικό μίας ιατρικής ιστοσελίδας (θα το αναλύσουμε παρακάτω) είναι το να διαθέτει blog. Πριν τη δημοσίευση της ιστοσελίδας σας, καλό είναι να υπάρχουν και κάποια αρχικά άρθρα (δύο έως τέσσερα), ώστε να μην είναι άδειο το blog σας.
Αν έχετε κάποιες κριτικές στο Google Business Profile σας ή κάπου άλλου, καλό θα είναι να συγκεντρωθούν για να ανέβουν και στην ιστοσελίδα σας. Η πλειοψηφία των ανθρώπων επηρεάζεται από τις κριτικές, οπότε δε θα πρέπει να λείπουν από μία ιστοσελίδα. Δε θα πρέπει να λείπουν και τα social media σας. Αν δεν έχετε λογαριασμούς σε Facebook και Instagram θα πρέπει να δημιουργήσετε.
Γιατί κάθε γιατρός (αλλά και κάθε κλινική) πρέπει να έχει ιστοσελίδα
Κάθε ιατρείο ή κλινική θέλει συνεχή ροή πελατών, δηλαδή ασθενών. Μέσα στη στρατηγική του ιατρικού μάρκετίνγκ σας θα πρέπει να συμπεριλάβετε και τη δημιουργία ιστοσελίδας.
Στις μηχανές αναζήτησης οι ιατρικές λέξεις και φράσεις κλειδιά έχουν πολλές αναζητήσεις
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εργαλεία όπως το Google Trends για να καταλάβουμε ότι οι χρήστες της Google κάνουν αναζητήσεις για ιατρικά θέματα. Πολλές λέξεις και φράσεις κλειδιά σε σχέση με συμπτώματα, ασθένειες και θεραπείες είναι δημοφιλείς. Παραδείγματα αναζητήσεων είναι: ημικρανια συμπτωματα, πετρες στη χολη κ.λ.π.
Αν κάνετε μία αναζήτηση με τον όρο: πετρες στη χολη, τι αποτελέσματα παίρνετε; Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν κυρίως ιστοσελίδες χειρουργών. Γιατί αυτοί οι επιστήμονες, έγραψαν για αυτό το θέμα; Γιατί γνωρίζουν ότι οι χρήστες των μηχανών αναζήτησης θα ψάξουν για αυτό. Επίσης, γιατί θέλουν να ενημερώσουν τους αναγνώστες της ιστοσελίδας τους για όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα υγείας, ώστε οι ασθενείς να τους θεωρήσουν αυθεντίες και να τους εμπιστευτούν.
Εκτός από τις γενικές αναζητήσεις, όπως μπορείτε να δείτε και οι τοπικές αναζητήσεις (τι είναι το τοπικό seo) είναι πολύ δημοφιλείς. Για παράδειγμα: οδοντιατρος περιστερι, παιδιατρος ιωαννινα κ.λ.π. Τοπική αναζήτηση είναι μία αναζήτηση που περιλαμβάνει έναν όρο τοποθεσίας.
Οι σημαντικότερες θέσεις των αναζητήσεων είναι οι πρώτες, καθώς οι χρήστες των μηχανών αναζήτησης επισκέπτονται μόνο τις ιστοσελίδες που βρίσκονται στην πρώτη σελίδα και στα πρώτα αποτελέσματα. H Google δεν παρουσιάζει τα αποτελέσματα τυχαία. Έχει αλγορίθμους με τους οποίους αξιολογεί την ποιότητα του περιεχομένου μίας ιστοσελίδας, όπως και την ταχύτητα φόρτωσής της. Τα πρώτα αποτελέσματα θα πάρουν όλα τα κλικ. Οι χρήστες των μηχανών αναζήτησης δε θα συνεχίσουν την αναζήτησή τους στα υπόλοιπα. Η επισκεψιμότητα θα φέρει και νέους πελάτες, δηλαδή νέους ασθενείς σε ένα ιατρείο ή μία κλινική. Για αυτό το λόγο η παρουσία στα πρώτα οργανικά αποτελέσματα είναι πολύ σημαντική.
Αν δε βρουν τη δική σας ιστοσελίδα θα βρουν των ανταγωνιστών σας
Ο χώρος της ιατρικής είναι ένας δυναμικός χώρος, δηλαδή μετασχηματίζεται συνεχώς, εμφανίζονται νέες θεραπείες, νέα φάρμακα, νέες πρακτικές και δημιουργούνται νέα μηχανήματα. Οι χρήστες της Google αλλά και άλλων μηχανών αναζήτησης, ψάχνουν για αυτά τα θέματα. Αν δε βρουν τη δική σας ιστοσελίδα και το δικό σας περιεχόμενο, σίγουρα θα βρουν την ιστοσελίδα και το περιεχόμενο των ανταγωνιστών σας. Αυτό αυτομάτως σας βάζει σε μειονεκτική θέση στο παιχνίδι του ανταγωνισμού και της προσέλκυσης νέων ασθενών.
Ένα ιατρείο ή μία κλινική όχι μόνο πρέπει να έχει μία ιστοσελίδα αλλά θα πρέπει να έχει και παρουσία στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης (κυρίως στην Google). Αν θέλετε βοήθεια με αυτό είμαστε στη διάθεσή σας. Στείλτε μας ένα μήνυμα μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να συζητήσουμε για την ανάπτυξή σας.
Θέλετε να βρίσκουν το ιατρείο σας ή την κλινική σας στις πρώτες θέσεις στην Google; Στείλτε μας ένα μήνυμα για να συζητήσουμε για την κατασκευή της ιατρικής σας ιστοσελίδας.
Ποια θα πρέπει να είναι τα βασικά χαρακτηριστικά μίας ιατρικής ιστοσελίδας
Μίνιμαλ ιστοσελίδα με εύκολη πλοήγηση
Η ιατρική ιστοσελίδα σας (όπως και κάθε επαγγελματική ιστοσελίδα) θα πρέπει να είναι μίνιμαλ, χωρίς μεγάλη πυκνότητα πληροφορίας για να μην κουράζει το χρήστη της. Μία επαγγελματική ιστοσελίδα θα πρέπει να δίνει τις πληροφορίες με όσο το δυνατό πιο απλό τρόπο (μία ιστοσελίδα που θυμίζει ιστοσελίδα παιχνιδιού δε θα σας βοηθήσει στο να κρατήσει τους χρήστες της συγκεντρωμένους). Η πλοήγηση στην ιστοσελίδα θα πρέπει να είναι εύκολη. Οι χρήστες πρέπει να καταλαβαίνουν εύκολα πως θα πάνε από τη μία σελίδα στην άλλη, πως θα βρουν τα στοιχεία επικοινωνίας σας, τη φόρμα επικοινωνίας σας, τα social media σας ή ότι άλλο ψάχνουν.
Ανάλυση υπηρεσιών σε ξεχωριστές σελίδες
Πολύ σημαντικό είναι οι ιατρικές σας υπηρεσίες να αναλύονται σε ξεχωριστές σελίδες και όχι απλά να τις κάνετε listing στην αρχική σας σελίδα (οι ασθενείς θέλουν να γνωρίζουν την παραμικρή λεπτομέρεια, γιατί θα κάνουν κάποια επιλογή για την υγεία τους).
Μία ιατρική ιστοσελίδα θα πρέπει να έχει blog
Μία ιατρική ιστοσελίδα θα πρέπει να έχει blog και σε αυτό θα πρέπει να ανεβάζετε πολύτιμο περιεχόμενο. Το blog είναι πολύ σημαντικό για το SEO καθώς όσο περισσότερα τα άρθρα, τόσο περισσότερες οι λέξεις ή φράσεις κλειδιά που χρησιμοποιούνται. Οι λέξεις ή φράσεις κλειδιά είναι οι όροι με τους οποίους κάνουν αναζητήσεις οι χρήστες των μηχανών αναζήτησης. Τι άλλα οφέλη προσφέρει ένα blog σε μία ιατρική ιστοσελίδα:
- Παροχή πληροφοριών και νέων: Ένα blog επιτρέπει στους ιατρούς να παρέχουν εκπαιδευτικό και ενημερωτικό περιεχόμενο στο κοινό τους. Μπορεί να περιλαμβάνει πληροφορίες για νέες θεραπείες, προληπτικά μέτρα, διατροφικές συμβουλές και άλλα σχετικά θέματα υγείας.
- Εδραίωση εμπιστοσύνης: Ένα blog μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία εμπιστοσύνης μεταξύ των ασθενών και του ιατρού. Παρέχοντας έγκυρο και επιστημονικά τεκμηριωμένο περιεχόμενο, ο ιατρός δείχνει την εμπειρία του και τη δέσμευσή του για την υγεία των ασθενών.
- Εκπαίδευση ασθενών: Μέσω του blog, οι ιατροί μπορούν να εκπαιδεύουν τους ασθενείς τους. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να κατανοήσουν καλύτερα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και αυτό μπορεί να συμβάλλει στην βελτίωση της υγείας τους.
Σελίδα με testimonials
Μία ιατρική ιστοσελίδα θα πρέπει να διαθέτει μία σελίδα με testimonials (τι έχουν πει οι ασθενείς σας για εσάς). Ασθενείς που δε σας γνωρίζουν θα επηρεαστούν θετικά από τις καλές κριτικές και θα σας εμπιστευτούν.
Δυνατότητα εγγραφής email - Δυνατότητα αποστολής διαφημιστικών emails
Ένα άλλο χαρακτηριστικό που θα πρέπει να έχει η ιατρική σας ιστοσελίδα είναι να μπορεί να συλλέγει τα emails των ασθενών σας (όταν θέλουν αυτοί) και να μπορείτε να στέλνετε emails μέσω της ιστοσελίδας. Το email marketing είναι ένα κανάλι μάρκετινγκ που δε θα πρέπει να παραλείπεται.
Προβολή του βιογραφικού, του χώρου και του εξοπλισμού
Καλό θα είναι να υπάρχει μία σελίδα με το βιογραφικό του ιατρού (για μία κλινική καλό είναι κάθε γιατρός να έχει δική του σελίδα με το βιογραφικό του) και να παρουσιάζεται ο χώρος του ιατρείου ή οι εγκαταστάσεις μίας κλινικής και ο εξοπλισμός (είτε στο blog, είτε σε ξεχωριστές σελίδες).
Δυνατότητα εγκατάστασης σε κινητά ως progressive web app
Μία ενδιαφέρον ιατρική ιστοσελίδα που έχει κοινό που την επισκέπτεται συχνά, καλό θα είναι να μπορεί να εγκατασταθεί σε κινητά τηλέφωνα ως progressive web app. Με αυτό τον τρόπο, το κοινό σας θα μπορεί να έχει πιο άμεση πρόσβαση στην ιστοσελίδα σας (θα είναι σαν να έχετε ένα native application).
Γρήγορος χρόνος φόρτωσης των σελίδων και χρήση πιστοποιητικoύ ssl
Κάθε ιστοσελίδα που έχει σκοπό με το κατάλληλο περιεχόμενο και SEO να βρεθεί στις πρώτες θέσεις των οργανικών αποτελεσμάτων, θα πρέπει να λαμβάνει σοβαρά υπόψη το χρόνο φόρτωσης των σελίδων αλλά και τη χρήση πιστοποιητικού ssl.
Αν ήδη έχετε μία ιστοσελίδα μπορείτε να ελέγξετε το speed index της, αλλά και άλλες παραμέτρους στην ακόλουθη σελίδα: PageSpeed Insights.
Για το πιστοποιητικό ssl μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από την Let's encrypt, δωρεάν. Κάθε ιστοσελίδα πρέπει να χρησιμοποιεί πιστοποιητικό ssl.
Cookies banner
Κάθε ιστοσελίδα, όχι μόνο οι ιατρικές, θα πρέπει να ενημερώνει το χρήστη της ότι θα εγκατασταθούν κάποια cookies. Ο χρήστης θα πρέπει να ενημερώνεται ότι θα εγκατασταθούν κάποια απαραίτητα cookies για τη λειτουργία της ιστοσελίδας και αν υπάρχουν άλλα cookies αυτά θα πρέπει να γίνονται εγκατάσταση μόνο αν το επιλέξει ο χρήστης. Φυσικά θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να αλλάξει τη γνώμη του όποτε το επιθυμεί.
Δυνατότητα χρήσης Google analytics
Πολλά εργαλεία είναι χρήσιμα για μία ιστοσελίδα μα ένα από τα σημαντικότερα είναι το Google Analytics. Με αυτό το εργαλείο θα μπορείτε να αναλύσετε την επισκεψιμότητα των σελίδων σας και άλλα πολλά. Η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιεί.
Οι ασθενείς μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους online
Για το ιατρείο ή την κλινική σας, θα μπορούσε να είναι χρήσιμο (εξαρτάται από την πολιτική σας) να δίνετε στους ασθενείς τη δυνατότητα να κλείσουν το ραντεβού τους online και να το πληρώσουν την ίδια στιγμή.
Πόσο συχνά ή κάθε πότε πρέπει να ανανεώνεται το περιεχόμενο μίας ιατρικής ιστοσελίδας
Αν παρέχετε μία νέα υπηρεσία θα πρέπει να την ανεβάσετε και στην ιστοσελίδα σας.
Αν οι εξελίξεις στην ιατρική έχουν αλλάξει τον τρόπο θεραπείας σε κάποιες παθήσεις, θα πρέπει να ανανεώσετε το περιεχόμενο της αντίστοιχης υπηρεσίας σας, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Όσον αφορά το blog, σε αυτό θα πρέπει να καλύψετε όσα περισσότερα θέματα μπορείτε ώστε να χρησιμοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες λέξεις και φράσεις κλειδιά. Η συγγραφή ενός άρθρου θέλει έρευνα και απαιτεί χρόνο ακόμα και από έναν ειδικό στο αντικείμενο. Για αυτό έστω δύο με τρία άρθρα το μήνα, μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε βάθος χρόνου.
Γιατί να επιλέξετε την DevFlavor για τη δημιουργία της ιατρικής σας ιστοσελίδας
Παρακάτω θα σας αναφέρουμε τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να συνεργαστείτε με εμάς για την ιατρική σας ιστοσελίδα:
- Δεν χρειάζεται να αγοράσετε την ιστοσελίδα, απλά πληρώνετε μία συνδρομή και την χρησιμοποιείτε για όσο καιρό θέλετε.
- Η ιστοσελίδα σας θα είναι από τις πιο γρήγορες της αγοράς.
- Θα έχετε παρουσία στα πρώτα οργανικά αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης, για πολλές λέξεις και φράσεις κλειδιά. Οι υπηρεσίες σας, το ιατρείο ή η κλινική σας θα γίνονται γνωστά σε πολλούς ασθενείς και όχι μόνο τοπικά.
- Η ιστοσελίδα σας θα έχει μίνιμαλ δομή και όχι μεγάλη πυκνότητα πληροφορίας για να μην κουράζει το χρήστη της. Επίσης η πλοήγηση θα είναι πολύ εύκολη. Η δομή της ιστοσελίδας σας θα είναι παρόμοια με της δικής μας (γίνονται κάποιες μετατροπές ανάλογα με τις ανάγκες).
- Η ιστοσελίδα σας θα μπορεί να γίνει εγκατάσταση σε κινητά ως progressive web app, όπως και η δική μας.
- Η ιατρική σας ιστοσελίδα θα έχει responsive design (θα προσαρμόζεται σε όλες τις οθόνες).
- Εμείς αναλαμβάνουμε τη συντήρηση και τη διαχείριση server και ιστοσελίδας, χωρίς να πληρώνετε έξτρα χρήματα.
- Δεν πληρώνετε έξτρα χρήματα για το back up του περιεχομένου.
- Δεν πληρώνετε χρήματα για το domain name πέρα από την πρώτη φορά.
- Δεν πληρώνετε χρήματα για πιστοποιητικό ssl.
- Θέλετε να ανεβάσετε κάτι; Μας το στέλνετε, εμείς κάνουμε το κατάλληλο SEO και το ανεβάζουμε. Δε χρειάζεται να μάθετε να διαχειρίζεστε την ιστοσελίδα. Οι ενέργειες που θα απαιτούνται από εσάς θα είναι συγκεκριμένες και θα σας τις εξηγήσουμε (θα έχετε τη βοήθειά μας όποτε τη χρειάζεστε).
- Θέλετε να στείλετε διαφημιστικά emails (μαζικά) ή emails με τα νέα σας; Μας στέλνετε το περιεχόμενο και το στέλνουμε εμείς.
- Μπορείτε να έχετε το δικό σας affiliate πρόγραμμα.
Αν μετά από τα παραπάνω είστε έτοιμοι για τη δική σας ιατρική ιστοσελίδα (ή έχετε απορίες ή θέλετε πληροφορίες), τότε θα θέλαμε να μας στείλετε ένα μήνυμα στη φόρμα επικοινωνίας.
Είμαστε στη διάθεσή σας να σας παρουσιάσουμε μία ιστοσελίδα για το ιατρείο σας ή την κλινική σας. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας και θα πρέπει να μας στείλετε το λογότυπό σας, τις υπηρεσίες σας, το βιογραφικό σας και γενικά ότι περιεχόμενο θα ανέβει στην ιστοσελίδα. Φροντίστε να έχετε εικόνες υψηλής ανάλυσης. Εφόσον μας στείλετε το απαραίτητο υλικό θα σας πούμε πότε μπορούμε να σας παρουσιάσουμε την ιστοσελίδα.

Διαβάστε και τα παρακάτω
Λέξεις κλειδιά: ιστοσελίδες, website, ιατρική ιστοσελίδα, ιατρικό μάρκετινγκ, ιστοσελίδα, κατασκευή ιστοσελίδας